Sunday, March 8, 2009

Cristina Ambrus

FEEDBACK – REUNIUNE DE PROIECT, MARSILIA, 4 – 7 MARTIE 2009

Adresez mulţumiri şi caldă recunoştinţă d-nei prof. Mariana Hudrea pentru oportunităţile oferite de a face parte din echipa de proiect.
Reuniunea de la Marsilia s-a dovedit a fi un succes deosebit din toate punctele de vedere, toate obiectivele prevăzute în proiect fiind îndeplinite în totalitate. Munca în echipă a dat roade şi şi-a arătat încă o dată, dacă mai era nevoie, eficienţa. Astfel, cele trei echipe din România, Franţa şi Ungaria au împărtăşit opinii, experienţe şi şi-au făcut cunoscute contribuţiile la proiect. Implicarea tuturor echipelor este unul din punctele tari ale proiectului.
Materialele pregătite în cadrul proiectului „Rolul antreprenoriatului în viaţa femeilor” au fost deosebit de riguroase şi realizate într-o manieră ştiinţifică. Prezentarea celor două materiale „Sinteza cercetării” şi „Atelierele de lucru din România” precum şi a celor opt competenţe cheie cu accent pe spiritul de antreprenoriat de către d-na prof. Mariana Hudrea echipelor din proiectul G1 a excelat prin coerenţă, consistenţă şi dinamism.
Am fost puternic impresionată de realizările echipelor din Germania, Turcia, Danemarca, Spania şi Cipru în cadrul proiectului „Femeile Europene între tradiţie şi tranziţie” – expoziţiile de albume, de obiecte vestimentare şi machete cu tradiţii locale ale ţărilor partenere. De asemenea, m-a mişcat manifestarea de coeziune socială prin grija faţă de semenii cu care soarta nu a fost atât de generoasă. Această grijă a devenit evidentă prin eforturile conjugate ale comunităţii şi instituţiilor din Marsilia în construirea cantinei sociale „La Kuizin”.
Întâlnirea celor două echipe de proiect a creat un cadru deosebit pentru viitoare colaborări. Inima mea s-a umplut de bucurie la bucuria pe care au resimţit-o gazdele noastre franceze şi celelalte echipe din proiectul G1 la primirea mărţişoarelor ca simblori ale gingăşiei, prospeţimii şi fertilităţii .... „les porte-bonheurs”, daruri care au mers de la suflete de femei către suflete de femei.
Concertul de muzică andaluză şi mediteraneană susţinut de Christina Rosmini şi formaţia „Sous L’Orangier” în seara zilei de 6 martie la „Casa Asociaţiilor – La Canèbiere”, concert dedicat femeilor a reprezentat o încununare a tutoror ideilor generoase şi consistente foarte bine reprezentate în cadrul celor două proiecte. Concertul ne-a emoţionat prin talent, graţieşi sensibilitate artistică.
Condiţiile de transport şi cazare la Paris şi Marsilia au fost excelente, echipa franceză dovedindu-se o gazdă foarte primitoare şi plină de solicitudine. M-a impresionat totul, de la zâmbetul amabil al hotelierilor şi comercinaţilor până la amabilitatea echipei partenere din Franţa care ne-a pregătit un program deosebit.
Cele două oraşe sunt adevărate citadele culturale, de o măreţie şi de o grandoare monumentale, o îngemănare de tradiţie şi modernitate. Sentimentul trăit a fost copleşitor. Mă vor fascina întotdeauna. Pentru mine participarea la reuniunea de proiect a însemnat o mulţime de câştiguri, o etapă importantă în dezvoltarea personală şi profesională.

Cristina Ambrus
Psiholog
CJAPP Maramures

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home